Gastverblijf
Door: Hans Kloosterman
Blijf op de hoogte en volg Hans
24 Januari 2013 | India, Gangtok
Even tussen de middag de Engelse lagere school voor kinderen bezocht. De kinderen zijn op wintervakantie 2 maanden en komen 16 februari terug naar school. Het zijn zo’n 100 kinderen van 3 t/m 10 jaar. Er zijn ook gastverblijven voor de kinderen. De eigenaar haalt namelijk uit de Himalaya dorpen kinderen die uit zeer armoedige gezinnen komen en laat deze naar school gaan. Deze kinderen moeten dan wel gesponsord worden. Een kind sponsoren kost per jaar 50.000 rupies. Dat is zo’n 1000 euro per jaar. Mijn lama Zeupa uit Belgie heeft voor 12 kinderen sponsoren gezocht. Zie de website: www.demazongacademy.com. Is misschien voor de RS group iets om volgend jaar kerst aandacht aan te besteden als we weer een sponsorkerstkaart opsturen naar kandidaten en bedrijven. Ook zijn oude laptops meer dan welkom dus daar heb ik er misschien ook nog 5 van op de zaak. Ik spreek met de eigenaar Pema af dat ik yogales kom geven aan de 10 leraren en de kinderen van 17 februari t/m 24 februari. Mijn lama komt waarschijnlijk eind februari dus die kan dat evt. continueren en bijv. een leraar daar opleiden om yoga te kunnen geven, dan is er tenminste continuïteit. De 25 ste februari vertrek ik uit Sikkim naar Delhi. De 26 ste naar Amsterdam.