Visualisatie
Door: Hans Kloosterman
Blijf op de hoogte en volg Hans
11 Januari 2013 | India, Gangtok
Het meer: bij het meer aankomende om te mediteren hadden zowaar de dorpelingen/vrijwilligers de kapotte gebedspalen en takken opgeruimd en die waren ze aan het verbranden. Helemaal netjes. Een dikke monnik hielt alleen toezicht, je moet niet denken dat die meehielp. Alles wordt gedaan voor de monikken door de dorpelingen: hout sprokkelen, schoonmaken etc.
Het verhaal van Remy de vis: elke dag als ik bij het meer zit, komt er 1 zwarte meervalachtige vis van ongeveer van 40 cm bij mij in de buurt zwemmen. Er zijn in dit meer van zon 100 meter lang geen andere vissen te bekennen. Elke dag is daar Remy. Ik begin toch wel medelijden met hem te krijgen en bedenk een plan. De broer van lama zeupa Norsang is vandaag aan het pijl en boog schieten in Gangtok. Ik sms hem of hij 4 kooikarpers mee wilt nemen vanuit de hoofdplaats zodat Remy niet meer alleen is. Ik laat de vissen dan zegenen door de dikke monnik zodat ik zeker weet dat hij hem niet opeet. De zus van Lama Zeupa Dickie vindt het geen goed idee omdat ze zegt dat ze hier alles opeten, behalve kleine vogels. Dit klopt absoluut want ik heb nog geen hert, konijn of zelfs ratten gezien.
23 Januari 2013 - 20:55
Marie Celestine:
Heb je gecontroleerd of de vis nog leeft? miep