Vrijdag 28 december
Door: Hans Kloosterman
Blijf op de hoogte en volg Hans
02 Januari 2013 | India, Gyalshing
Vandaag een vrije dag. Ik begin met yoga in de zon om 9.00. Norsang de broer van Lama Zeupa doet weer mee. Iedereen doet hier s’ochtends yoga in hun kamer om 6.30. Dat is mij te koud want dan is het in mijn kamer rond het vriespunt maar rond 9.00 is het in de zon al lekker 18 graden. Ik besluit wat aan de het opruimen van plastic te doen. Daisy het dochtertje van Norsang helpt mee. Opvallend is dat ze vraag wat ik aan het doen was. Dat iedereen gewoon zijn vuilnis op de grond gooit is onderdeel van het leven. Mijn perceptie is natuurlijk een andere. Ik zit in de Himalaya gebergte in de meest prachtige jungle en omdat maar overal lege zakjes lays chips tegen te komen, doet me toch wel heel erg denken aan hoe de consumptiemaatschappij toch hier ook enorm is opgekomen. Ik vraag aan Norsang of mijn tv kan aangesloten worden zodat ik engels films kan kijken. Ik moet daar rond de 3000 rupies voor betalen maar vind dat niet erg. De lunch was weer geweldig, allemaal groenten uit eigen tuin. Ze eten heel ayurvedisch hier. Dus een kopje met verse yoghurt, linzen of spinaziesoep, witte rijst, wat gedroogd rundvlees met wat hete chili en broccolli. Daarna even slapen, weer mediteren en hopelijk vanavond film kijken. Het is een uitdaging om hier te mediteren omdat er spelen hier de hele dag zon 10 jonge kinderen en babies om het huis heen en er staan keffende honden om het huis heen. Maar goed mijn leraren die voeren al mediterend de hele dag hun werkzaamheden uit dus die zijn natuurlijk zo advanced dat die externe afleidingen bij hen er niet toe doen. De oudste zus van Lama Zeupa komt vanavond eten dus dat wort weer gezellig.