Zaterdag 22 december
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 December 2012 | India, Delhi
Na het nonnenklooster gaan we naar de andere kant van de villa, 30 minuten verderop. Aangezien ik niet zon loper ben, dus maar even op de motor. Wat een prachtige jungle omgeving en je voelt de energie van de natuur vibreren door je lichaam. We komen aan bij een prachtig oud klooster met een sprookjesachtig meer, omringd met veel bamboostokken met gebedsvlaggen. Deze vlaggen zijn bedrukt met gebeden, gelukssymbolen om die met de wind mee te laten voeren en alle levende wezens geluk te brengen. Zie filmpje wat heet lakeview. Er zijn wederom geen monikken aanwezig. Dat zal me een massa festijn zijn in Bodhgaya. Dit is plek waar de boeddha onder de boddhi boom verlicht raakte. In Benares is hij daarna gaan lesgeven in het reeenbos. Het festijn wordt grotendeels betaald door de overheid en het is fijn dat dit gestimuleerd wordt. Natuurlijk dragen de grote kloosters ook bij in de kosten. In de middag laat de gids de rituele dansen zien op dvd. Hij is een leek die in diverse kloosters de rituele dans uitvoerd. Een leek is iemand die geen monnik in een klooster is maar gewoon een baan heeft en services verleent aan kloosters. Het is hier een onderdeel van de cultuur om de locale kloosters te helpen met de boodschappen etc.